Logo i banner del Servei Cat�l� del Voluntariat
Noticies

Noticies

25

A la trobada, on han participat diferents ens locals, ha assistit el subdirector de Cooperació Social i Voluntariat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Marc Viñas, i ha comptat amb la presència del Regidor de Cultura, Participació i Ciutadania de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, David Vicioso.

El grup de treball entre Punts de Voluntariat dels ens locals i la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària (DGACC) neix el 2014, arran de la demanda repetida de molts dels ens locals de disposar d’un espai compartit de coneixement i de treball en temes de voluntariat.

Durant la presentació, Laia Galindo, tècnica de Participació Ciutadana de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, ha donat a conèixer el treball de l’Ajuntament en matèria de voluntariat, i ha destacat la important tasca de les més de 2.000 persones que realitzen activitats de voluntariat al municipi. En aquest sentit, ha exposat els principals projectes de voluntariat que recolza l’Ajuntament, alguns exemples són el Projecte Antenes o el Punt Solidari.

Al llarg del matí s’han comentat diferents aspectes, entre altres, la nova proposta de recolzament a la creació de punts de voluntariat locals de la DGACC, com afecta als ens locals la Llei del voluntariat i foment de l’associacionisme, les sessions territorials per informar dels recursos i serveis de la DGACC, els nous acompanyaments a les entitats, i les noves línies de subvencions 2017 – 2018.

També s’ha anunciat la redacció del III Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat, document que s’articularà conjuntament amb altres plans sectorials i locals de voluntariat.

Finalment, en Marc Viñas, ha explicat que el Govern treballa en la nova Llei de foment de l’associacionisme, i que properament es preveu que les entitats i els diferents agents interessats puguin fer aportacions a la Llei.

Notícia de la trobada a elprat.tv (cc).


Suport als ens locals com a dinamitzadors i facilitadors del voluntariat

Amb el nou contracte programa (2017 – 2019), la DGACC pretén recolzar el rol dinamitzador del voluntariat dels municipis, així mateix, amb les trobades dels Punts Locals de Voluntariat es vol facilitar la feina dels ens locals, i aconseguir un treball en xarxa de les administracions públiques pel que fa a la promoció del voluntariat i l’associacionisme.

En definitiva, el Departament de Treball, Afers Socials i Família referma la seva voluntat de territorialitzar el foment del model català del voluntariat -donant resposta a les conclusions del 3r Congrés Català de l'Associacionisme i el Voluntariat i de poder donar respostes i acompanyar -des de la proximitat- la realitat del voluntariat i del teixit associatiu arreu del país.

- Si sou un ens local que disposa de Punt de Voluntariat i voleu formar part del grup, podeu contactar amb nosaltres a través de l’adreça public@voluntariat.org.

- Si sou un ens local i voleu rebre informació i assessorament en relació al voluntariat i la Llei 25/2015 de voluntariat i de foment de l’associacionisme i la seva aplicació a nivell local podeu adreçar la vostra consulta a l’adreça de correu public@voluntariat.org.


Llista de Punts Locals de Voluntariat

Barberà del Vallès 
Caldes de Montbuí
Cambrils
CAS Garrotxa (Olot)
CAS Pla de l'Estany (Banyoles)
Cornellà del Llobregat
El Prat del Llobregat
Granollers
Mataró
Palau Solità i Plegamans
Reus
Sabadell
Salt
Sant Cugat del Vallès
Santa Coloma de Gramenet
Terrassa
Vilafranca del Penedès

 

Actions: E-mail | Permalink |
Tornar