Logo i banner del Servei Cat�l� del Voluntariat
Promoció del voluntariat » La Marató de TV3

La Marató de TV3

Marató de TV3

La Marató de TV3

És un esdeveniment solidari de primera magnitud a Catalunya, en el qual, sota la coordinació de la Fundació La Marató de TV3 actuen múltiples agents socials (empreses, administracions, entitats,etc.) per a l’acompliment de la finalitat anual a la qual està va destinada.

La feina de la Fundació La Marató de TV3, rep un important suport per part de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària, que s'encarrega de les tasques de :

 • captació, organització i formació prèvies del voluntariat participant, com de la coordinació d’aquest col·lectiu el mateix dia de La Marató.
 • col·laboració en la campanya de sensibilització i mobilització ciutadana que es du a terme en els mesos previs a La Marató de TV3.

En el tema de la sensibilització ciutadana la col·laboració de la DGACC es concreta en:

 • La difusió del tema de La Marató de TV3 als centres d’ensenyament secundari públics i concertats de Catalunya (al voltant de 2.000 xerrades), coordinades per la Fundació La Marató de TV3 amb el suport logístic de les Oficines de Benestar Social i Família i els equipaments cívics del territori.
 • “Pinta La Marató de TV3”: concurs de murals sobre La Marató de TV3 adreçat als centres d’ensenyament secundari. La DG d’Acció Cívica i Comunitària participa com a membre del Jurat, i posteriorment gestiona i es fa càrrec de l’atorgament del Premi al grup-classe guanyador, que consisteix en un cap de setmana en un alberg de la xarxa d'albergs de Catalunya.

Hi ha més de 2.000 voluntaris a tot Catalunya que fan possible l’atenció de les línies telefòniques i la resta de tasques que calen fer per al bon funcionament de les seus (servei d’ordre -canvis de sala-, servei d'àpats, servei guardaroba, atenció convidats, separadors, runners, etc.)

Al voltant de 40 treballadors de la DGACC fan possible la coordinació de les diferents tasques a les diferents seus.

A totes les edicions es compta amb la col·laboració especial de les entitats de voluntariat Creu Roja Catalunya (que donen suport a totes les seus), i Voluntaris 2.000 que donen suport a la seu de Barcelona. També des de l'any 2007 comptem en totes les seus amb voluntariat de la Fundació Bancària "la Caixa" (voluntariat corporatiu), que en el cas de Barcelona, s’incorpora com a grup principal al Telèfon+ordinador.

També comptem amb la col·laboració de voluntaris corporatius d’empreses col·laboradores de La Marató de TV3  (Price Whaterhouse Coopers, Movistar, etc.), i de la Generalitat de Catalunya a través del programa de voluntariat corporatiu.

► Tornar

Qui pot participar en la Marató de TV3?

Totes aquelles persones majors de 18 anys que formin part d'una associació, entitat, empresa, etc que vulguin participar com a col·lectiu i també els particulars interessats, i que vulguin participar en alguna tasca de les quals participen els voluntaris

► Tornar

Quines tasques es poden realitzar?

 • Atenció de convidats (protocol): L’objectiu és l’acollida i acompanyament dels convidats de la Marató, coordinar l’accés als telèfons i assessorar-los en la seva tasca de telefonistes.
 • Atenció telefònica: La tasca consisteix a respondre al telèfon de recaptació de donatius.
 • Caps de taula: Són els responsables de recollir les butlletes i aclarir dubtes, de la filera de telefonistes que els assignem.
 • Runners: Són els encarregats de completar el circuit de les butlletes i la logística.
 • Separadors: Reben totes les butlletes amb donatiu i són els encarregats de fer una primera depuració de les butlletes. Cal que revisin totes les butlletes que arriben.
 • Servei d'àpats: S’encarreguen de preparat el menjar les taules amb les tovalles i el menjar..
 • Servei d’ordre: L’equip de servei d’ordre és el responsable d’ajudar a fer els moviments de voluntaris per dins les seus.
 ► Tornar

Com es pot participar?

Posant-se en contacte amb l'entitat a la qual es pertany, per tal que aquesta faci arribar la preinscripció amb les dades de les diverses persones que volen col·laborar en les dates en què estigui oberta la inscripció, o bé si és a títol personal, al web en el període d’inscripció (normalment al mes d’octubre, i sempre es publiquen les dates d’inscripció amb anterioritat al seu inici). 

► Tornar

Cal fer formació prèviament? Quan?

Sí que cal fer formació prèvia abans de participar en La Marató de TV3. És necessari rebre la informació detallada per realitzar de forma correcta la tasca que s’ha de dur a terme el dia de La Marató de TV3, així com conèixer-ne el funcionament general. 

► Tornar

La Marató de TV3 edició 2015

24 anys de sensibilització, mobilització social i impuls a la recerca biomèdica

El 13 de desembre de 2015 es va celebrar la 24a edició de La Marató de TV3 amb el tema la diabetis i l’obesitat.

La col·laboració de més de 2.300 persones voluntàries provinents d’entitats d'arreu del país i d’altres de forma individual van donar suport a aquesta iniciativa.

El programa de TV3 es va iniciar a les deu del matí i va acabar al voltant de dos quarts de dues de la matinada.

Les seus telefòniques de recaptació de donatius van ser:

 • Barcelona (Palau 1 Fira de Barcelona, recinte de Montjuïc), on en 5 torns diferents van col·laborar-hi més de 2.000 persones voluntàries, des de les nou del matí del dia 13 fins a quarts de dues de la matinada del dia 14.
 • A Lleida i Tarragona l’horari va ser de les set de la tarda fins a les dotze de la nit, on van participar al voltant de 200 persones voluntàries.
 • I a Girona l'horari va ser de les vuit de la tarda fins a l'una de la matinada, on van participar al voltant de 140 persones voluntàries.

El sistema d'inscripció per participar com a voluntari es va fer mitjançant un formulari electrònic, per setè any consecutiu. Les entitats i les persones voluntàries es registren i es poden anar inscrivint en aquelles tasques i torns que els van més bé segons les opcions disponibles.

La formació de tots els voluntaris s'iniciaren el 22 de novembre. A Barcelona es van organitzar dotze grups de formació (en dies i horaris diferents),  i un a cadascuna de les seus: Lleida, Girona i Tarragona.

El programa de televisió, va tancar el marcador amb una recaptació de 7.015.367€, tot i que la recaptació resta oberta fins al 31 de maç. Són diners que permetran impulsar projectes d'investigació en el camp d'aquesta malaltia.
El grup guanyador del premi “Pinta La Marató de TV3”, en aquesta edició del 2015 va ser la classe de 2n de Batxillerat de l'Escola Remar 2, de Sabadell. 

 

 ► Tornar
 

 

 

Tornar